Skip to main content
WijDuurzaam

Subsidie zonnepanelen, tips voor alternatieven

Lees meer
Zonnepanelen advies
WijDuurzaam

Zonnepanelen subsidie

In 2021 nog investeren in zonnepanelen? Veel bedrijven denken dat ze de boot hebben gemist nu de landelijke subsidie SDE++ voor zonnepanelen behoorlijk is afgezwakt, maar dat is niet waar. Het verschil in prijs van vroeger en nu heft dit op. Zonnepanelen waren tot een paar jaar geleden namelijk een stuk duurder. In de afgelopen jaren is het aanbod breder geworden en de prijs fors gedaald.

Welke andere factoren maken investeren in zonnepanelen nog steeds interessant? WijDuurzaam helpt u graag met dit soort vraagstukken.
Onze overtuiging
Zonnepanelen advies

Laat u niet ontmoedigen door de beperkte zonnepanelen subsidie!

Ondanks dat de Nederlandse overheid de zonnepanelen subsidie vanuit de SDE++ regeling heeft beperkt, blijft een investering in zonnepanelen nog steeds rendabel. De aanschafprijs is een stuk lager dan een paar jaar geleden en de kwaliteit is hoger. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding beter en de terugverdientijd stabiel.

Onze belofte

Alternatieven voor zonnepanelen subsidie

Er bestaan naast subsidie verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken. Zo komt u in bepaalde gevallen in aanmerking voor de fiscale voordelen via de EIA of MIA, of kunt u tegen een lagere rente goedkoop lenen op de financiële markt. In sommige gevallen kunt u zelfs gebruik maken van een speciale energiebespaarlening, die u de mogelijkheid biedt om tegen gunstige voorwaarden energiebesparende investeringen in of aan uw pand te financieren. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de stroom die u zelf niet gebruikt terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor ontvangt u een vergoeding.

Persoonlijk advies over zonnepanelen subsidie

WijDuurzaam is een groep van professionals die MKB-bedrijven en vastgoedorganisaties snel, wendbaar en op onafhankelijke wijze begeleidt bij het verduurzamen van hun vastgoed. We bieden hierbij fullservice ondersteuning: van het eerste advies tot en met de begeleiding tijdens de realisatie. Neem contact op met onze specialisten, we voorzien u graag van persoonlijk advies op maat.

Zoekt u een geschikte aanpak om
uw organisatie te verduurzamen?

WijDuurzaam is een groep van professionals die organisaties en gemeenten snel, wendbaar en op
onafhankelijke wijze begeleidt bij het verduurzamen van hun organisatie en vastgoed.

Meer weten?
WijDuurzaam

Contact

Heeft u een vraag hoe u uw organisatie of vastgoed verduurzaamt? WijDuurzaam helpt u graag te komen tot een geschikte aanpak.

Adresgegevens

Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. mail@wijduurzaamadvies.nl

Contactformulier

WijDuurzaam
Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. mail@wijduurzaamadvies.nl