Skip to main content
WijDuurzaam

Duurzaam ondernemen. Waar begint u?

Lees meer
Zonnepanelen advies
WijDuurzaam

Over duurzaam ondernemen


Duurzaam ondernemen is al lang geen trend meer, maar de norm. Toch kennen de meeste ondernemers nog niet alle ins & outs. Het is meer dan denken aan het milieu. Natuurlijk houdt u hier ook rekening mee als u maatschappelijk verantwoord onderneemt, maar écht duurzaam ondernemen vraagt om een goed plan van aanpak. Het is een mindset en een switch die structureel binnen de complete organisatie moet worden gemaakt.

WijDuurzaam steunt bedrijven en maatschappelijke organisaties bij de overstap naar groen zaken doen.
Onze overtuiging
Zonnepanelen advies

Duurzaam ondernemen

Bij duurzaam ondernemen denken veel mensen meteen aan de slogan ‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Dit is inderdaad een belangrijk onderdeel, maar zeker niet alles wat duurzaam ondernemen inhoudt. Duurzaam ondernemen betekent bijvoorbeeld dat u een doordacht aankoopbeleid hanteert met echte duurzaamheidscriteria. Duurzaam ondernemen heeft niet alleen impact op u, maar ook op collega’s en klanten. Op de hele keten van samenwerkingspartners. Door duurzaam te ondernemen geeft u bovendien uw omgeving een goed visitekaartje af: veel klanten gaan er zelfs naar vragen.

Onze belofte

Wat u kunt doen aan duurzaam ondernemen

 • Geef zelf het goede voorbeeld.
 • Gebruik de CO2 prestatieladder bij alle keuzes binnen uw organisatie.
 • Beloon duurzame initiatieven binnen uw organisatie met extra aandacht en complimenten.
 • Investeer in meubels van gerecycled meubilair of duurzaam materiaal.
 • Breng uw energievraag zoveel mogelijk terug. Voldoet de isolatie van uw pand aan de hedendaagse normen? Kunt u uw restwarmte hergebruiken in een ander deel van uw bedrijfsproces?
 • Kies voor een groter aandeel duurzaam opgewekte energie. Kunt u gebruik maken van alternatieve energiebronnen, zoals geothermie of aquathermie? Hoe ver bent u met het omschakelen naar warmtepompen als efficiënt hulpmiddel om minder energie te gebruiken voor opwekken van warmte?
 • Liggen er zonnepanelen (elektriciteit) of zonnecollectoren (warmte) op uw dak om zelf duurzame (dus niet fossiele) energie op te wekken voor eigen of andermans gebruik?
 • Beperk uw papierverbruik tot het hoogstnoodzakelijke.
 • Koop alleen duurzame energie of duurzame producten in.
 • Stap over op meer duurzame bio-afbreekbare verpakkingen.

Uw personeel en duurzaam ondernemen

Uw personeel is het hart van uw bedrijf. Medewerkers die zich goed voelen, presteren beter. Investeer dus ook in uw personeel! Kijk bij de overstap naar duurzaam ondernemen daarom ook altijd naar:

 • Wat vindt uw personeel belangrijk?
 • De competenties die ze hebben: wat kunnen-kennen-willen-vinden (waarde) ze?
 • Een fijne en ergonomische werkomgeving.

Persoonlijk advies over duurzaam ondernemen

WijDuurzaam helpt MKB-bedrijven en vastgoedorganisaties met verduurzaming. Van het allereerste kennismakingsgesprek, tot een strategisch plan van aanpak en een daadkrachtige uitvoering. Neem vrijblijvend contact met ons op, we voorzien je graag van persoonlijk advies op maat!

Meer weten?
WijDuurzaam

Contact

Heeft u een vraag hoe u uw organisatie of vastgoed verduurzaamt? WijDuurzaam helpt u graag te komen tot een geschikte aanpak.

Adresgegevens

Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. mail@wijduurzaamadvies.nl

Contactformulier

WijDuurzaam
Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. mail@wijduurzaamadvies.nl