Skip to main content
WijDuurzaam

Over ons

WijDuurzaam is een groep van professionals die organisaties en gemeenten snel, wendbaar en op onafhankelijke wijze begeleidt bij het verduurzamen van hun organisatie en vastgoed. Koos Wijbenga is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter WijDuurzaam. Met zijn uitgebreide netwerk van gelijkgestemden maakt hij zich hard voor verduurzaming.

Lees meer

Een goed gesprek

Koos Wijbenga heeft een achtergrond in Bouwkunde én HRM en jarenlange ervaring op het gebied van organisatie-ontwikkeling, Kwaliteit-, Arbo- Milieu en crisismanagement binnen de technische maakindustrie, energie-, zorg- én financiële sector.
Hij heeft een intense gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan een fossielvrije, klimaatneutrale toekomst. De afgelopen jaren begeleide Koos daarom vanuit zijn adviestak WijZon organisaties bij de realisatie van zonne-energieprojecten. Daarmee heeft hij een uitgebreide kennis opgebouwd op het gebied van zonnestroom en financiering.

Die kennis, gecombineerd met een grote interesse in techniek en natuurlijke aanleg voor een mensgerichte benadering, stellen Koos in staat om de complexe materie rondom de transitie-opgave snel te doorgronden. Hij betrekt belanghebbenden en selecteert de juiste partners om een passende oplossing te vinden voor de vraag in kwestie.

Het netwerk van WijDuurzaam

De transitie-opgave kent vele aspecten: technisch, organisatorisch, politiek, financieel en noem maar op. Het netwerk van WijDuurzaam bestaat daarom uit mensen met uiteenlopende achtergronden: werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, bouwkundigen, organisatiedeskundigen en mensen met een financiële achtergrond die bijvoorbeeld vanuit beleggingen kunnen meekijken met een organisatie.

Het zijn professionals die elk hun expertise hebben opgebouwd in één van de vele dimensies die verduurzaming kent. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een expertise in Energiebesparing VvE’s, op het vlak van verduurzaming van (monumentale) kantoorpanden of in de zonne-energie, en deskundigen die hun sporen hebben verdiend in de circulaire economie.

Het maken van strategische keuzes

WijDuurzaam helpt MKB-organisaties, vastgoedeigenaren en VvE’s in alle fasen van het traject; van strategische keuzes tot realisatie. Heeft u een vraag hoe u uw organisatie of vastgoed verduurzaamt? Of deze vraag nu organisatorisch, technisch, financieel, of van andere aard is. Wij helpen u graag te komen tot een geschikte aanpak.

Expertise WijDuurzaam

  • Project Engineer Energie- en Elektrotechniek (TU/HTS)
  • Adviseur binnenklimaat gebouwen / koeltechniek / BREEAM
  • Adviseur financiële en fiscale doorrekening duurzame energieprojecten
  • Adviseur inkoop & contractmanagement energiecentrales (HBO)
  • Organisatie adviseur (Ac./HBO)
Neem contact op

Koos Wijbenga

Directeur / Eigenaar WijDuurzaam

Heeft u een vraag hoe u uw organisatie of vastgoed verduurzaamt? WijDuurzaam helpt u graag te komen tot een geschikte aanpak.

Adresgegevens

Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. koos@wijduurzaamadvies.nl

Aangesloten bij:

Zoekt u een geschikte aanpak om
uw organisatie te verduurzamen?

WijDuurzaam is een groep van professionals die organisaties en gemeenten snel, wendbaar en op
onafhankelijke wijze begeleidt bij het verduurzamen van hun organisatie en vastgoed.

Meer weten?

WijDuurzaam
Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. mail@wijduurzaamadvies.nl